Subscribe to Associació de Professors de Dansa de les Comarques de Tarragonarss

Notícia del Reus Digital el 30 de gener de 2016

30 gener, 2017 per  
Arxivat a Articles

Enriqueta Prats guanya el Premi Roseta Mauri a la trajectòria en el món de la dansa

Entre dissabte i diumenge de 9 del matí a 10 de la nit han passat pel teatre més de 2.000 persones i s’han fet més de 28 hores de dansa continuades

L’escenari del Teatre Bartrina ha acollit aquest diumenge el lliurament dels guardons de la vuitena edició del Premi Beca de Dansa Roseta Mauri. El Premi a la trajectòria en el món de la Dansa Roseta Mauri 2017 ha estat per Enriqueta Prats Auqué. Els guanyadors dels premis concedits per l’Associació de Professors de Dansa de les Comarques de Tarragona han estat primer, Héctor Tarro; segons, empatats, Arnau Castro, Adrián Hernández i Miriam Valero; i tercer, Alba Bolinches. Els premis lliurats per l’escola del Centre de Lectura han estat per Sara Porta, Guillem Vallvé, Marina Boj, Jénifer Hernández, Laura Busquets, Claudia Fernández i Mireia Molias.

Les beques Ajuntament de Reus i l’escola Núria Diez han estat Mariona Sans, Lucia Villa, Paula Alcaide i Natalia Hervás. Les de la Coordinadora de Dansa de Reus han estat Lidia Fortuny i Erika Perelló. Les de l’escola Artis Fraga han estat per Fly me to the monn, Pastoral, Corales i Somriures. Les de la Coordinadora de Dansa de Reus per Happy tapping i Omo Desireé Diaz i Marta Navarro. Les de l’Escola de Dansa per Break time i Plaza de Abastos.

En total, s’han repartit més de 200 premis, a més d’altres guardons com ara beques de formació i vals de compra de material útil per a l’estudi que han estat lliurats pels representants dels diferents ajuntaments, la Diputació, el Departament de Cultura de la generalitat i l’Associació de Professors de Dansa i el jurat.

La vuitena edició del Premi Beca de Dansa Roseta Mauri ha omplert de dansa i música el Teatre Bartrina els dies 27, 28 i 29 de gener. Un total de 650 alumnes inscrits (230 més que fa dos anys i molts d’ells inscrits a més d’una disciplina) pertanyents a 17 escoles de dansa (13 escoles l’any 2015) de 10 municipis tarragonins (tres més que a l’última edició) han realitzat diferents classes i coreografies a partir de les quals s’han reconegut tres premis en les diverses modalitats i categories previstes i classificades en 25 grups individuals, 19 grups de duos, 22 grups de la categoria Grups. Com a novetat d’enguany s’ha creat el Premi a la Trajectòria en el Món de la Dansa Roseta Mauri 2017, instituït per la Regidoria de Cultura de l’Ajuntament de Reus amb motiu de la Capital de la Cultura Catalana Reus 2017. El Premi Beca de Dansa Roseta Mauri és organitzat per l’Associació de Professors de Dansa de les Comarques de Tarragona.

Entre els premis més destacats hi continua havent la beca d’estudis atorgada per la Royal Academy of Dance de Londres, que permetrà al guanyador o guanyadora realitzar un curs gratuït a la seu d’aquesta institució educativa a Londres durant l’estiu d’aquest any. El nom de la persona guanyadora s’ha conegut durant la gala final de premis d’aquest diumenge 29 de gener a la tarda. Les altres beques destacades d’aquesta edició són una Beca del conservatori Mariemma de Madrid, una Beca pel curs d’estiu de l’Escola de Dansa Marta Bustamante de Mataró i una Beca d’estiu al Centre de Dansa de Catalunya que dirigeixen Joan Boix i Roser Muñoz.  Durant els tres dies que ha durat aquest certamen s’han realitzat 36 classes magistrals de totes les especialitats.

Premi Trajectòria Reus CCC 2017

Entre els premis que s’han donat hi ha els que aporten diferents ajuntaments de les comarques de Tarragona, entre els quals hi ha el de Reus. Tal i com ha recordat aquest diumenge la regidora de Cultura Montserrat Caelles l’Ajuntament de Reus “manté la seva col·laboració posant a disposició de l’esdeveniment el Teatre Bartrina”, a més de les quatre beques formatives de dansa per valor de 2.800 euros, a repartir entre quatre joves talents de quatre escoles de la ciutat. A més, Reus amplia la seva col·laboració amb un Premi a la Trajectòria en el Món de la Dansa Roseta Mauri 2017 amb una aportació de 1.000 euros amb motiu de la Capita l de la Cultura Catalana Reus 2017.

En el Premi Beca Roseta Mauri també hi col·laboren els ajuntaments de la resta de les localitats d’on prové l’alumnat que participa al premi, i que són Valls, Tarragona, Cambrils, Montbrió del Camp, Amposta, la Canonja, Salou, L’Espluga de Francolí i Sarral.

Marató de dansa

El Premi Beca Roseta Mauri representa una autèntica marató de dansa durant els tres dies en què es desenvolupa al Teatre Bartrina. Entre dissabte i diumenge de 9 del matí a 10 de la nit han passat pel teatre més de 2.000 persones i  s’han fet més de 28 hores de dansa continuades. Diumenge a la tarda s’ha fet la gala de premis, que ha inclós actuacions a l’escenari del teatre. Les escoles que han participat aquest any al premi han estat Endantza de Tarragona, Escola de Dansa Adagi de Valls, Escola de Dansa Artis de Tarragona, Centre de Dansa de Cambrils, Escola de Dansa de Montbrió del Camp, Escola de Dansa del Centre de Lectura de Reus, Escola de Dansa Estudi Giselle de Cambrils, E scola de Dansa i Arts Escèniques Artis-Fraga de Reus, El Taller Centre de Dansa Tarragona, Escola de Dansa Maria Lozano d’Amposta, Escola de Dansa Núria Díez de Reus, Espai DansAra Sarral, Estudi de Dansa Montserrat de St. Pere i St. Pau de Tarragona, Escola De Dansa del Casal del’Espluga de Francolí, Escola Beat Dansa de la Canonja, Art i Flamenc de Tarragona, Nou Estil de Salou.

El forn pastisseria Huguet ha presentat una figura de xocolata inspirada en el Premi Beca de Dansa Roseta Mauri.

Reus Digital, 30 de febrer de 2017

Escriu un comentari

Participa enviant-nos els teus comentaris...
i, si vols una imatge per a mostrar en el teu comentari aconsegueix un gravatar!