Subscribe to Associació de Professors de Dansa de les Comarques de Tarragonarss

Fomentar la dansa a les escoles de Reus mitjançant un conte

17 març, 2015 per  
Arxivat a Articles

L’Escola de Dansa del Centre de Lectura i la regidoria d’Ensenyament i Política Lingüísitca han impulsat el projecte «La Pe i el Cordi fan ballar a l’escola» que té la finalitat de fomentar la dansa entre els escolars com a vehicle educatiu a partir d’un treball interdisciplinari. Les dues escoles escollides per dur a terme aquesta iniciativa són l’Institut Escola Pi del Burgar i l’Escola Joan Rebull amb el fil conductor de La Pe i en Cordi al Centre de Lectura que anirà a càrrec del reusenc Jordi Agràs.

Segons l’Ajuntament, a través de l’argument del conte els alumnes treballaran els vessants corporal, emocional, plàstic, lingüístic i musical. La lectura del llibre permetrà estudiar el llenguatge per descobrir la biblioteca del Centre de Lectura i tot el seu llegat de llibres clàssics i contemporanis. L’episodi del llibre en què els dos protagonistes intervenen com a ballarins a l’obra Pere i el Llop, de Sergei Prokofiev, és l’eix vertebrador que ajudarà a treballar la composició musical i la descoberta d’un estil i un temps en la història de la música. L’àrea de música servirà per treballar el desenvolupament del moviment i el llenguatge del cos i la dansa i des de l’àrea de plàstica es podran dissenyar i elaborar els vestuaris que faran servir e ls nens en un espectacle final al Teatre Bartrina en què posaran sobre l’escenari tots els aprenentatges i matèries treballades.

Pel que fa a l’Escola de Dansa del Centre de Lectura aportarà una professora, Juny Cases, que distribuirà l’activitat en quinze sessions d’una hora, on participaran nens i nenes de 3r i 4t de Primària. La regidoria d’Ensenyament i Política Lingüística de l’Ajuntament de Reus col·labora en la producció d’aquest projecte.

Enguany són dues les escoles que hi participen per tal de promoure la interrelació entre l’alumnat; potenciar la socialització; la descoberta de nous talents; utilitzar la dansa com a vincle integrador i igualitari de gènere; fomentar la sensibilització i la inquietud artística que afavoreixi nous públics potencials per a la dansa; relacionar les diferents matèries i àrees de l’escola, com són la música, l’educació física, la plàstica i el llenguatge; desvetllar i desenvolupar al màxim les capacitats personals i col·lectives dels nens i nenes o fomentar valors com l’autonomia, el respecte, el diàleg, la diversitat, la integració, la superació i l’autoestima mitjançant el moviment, la música i el llenguatge oral i plàstic.

L’activitat La Pe i el Cordi fan ballar a l’escola s’inclou en el catàleg d’Activitats i Recursos Educatius, les ARE, que coordina la regidoria d’Ensenyament i Política Lingüística i que s’actualitza cada curs, tot posant a disposició del professorat, els centres educatius i la resta de la comunitat educativa un ampli ventall de propostes educatives.

Reus diari, 17 de març de 2015

Escriu un comentari

Participa enviant-nos els teus comentaris...
i, si vols una imatge per a mostrar en el teu comentari aconsegueix un gravatar!