Subscribe to Associació de Professors de Dansa de les Comarques de Tarragonarss

Diari de Tarragona, el 30 de gener de 2017

30 gener, 2017 per  
Arxivat a Articles

L’escenari del Teatre Bartrina va acollir ahir l’acte de lliurament dels guardons de la vuitena edició del Premi Beca de Dansa Roseta Mauri. Així, el Premi a la trajectòria en el món de la Dansa Roseta Mauri 2017 –creat enguany com a novetat– ha estat per Enriqueta Prats Auqué, i els guanyadors dels premis concedits per l’Associació de Professors de Dansa de les Comarques de Tarragona han estat: primer, Héctor Tarro; segons, empatats, Arnau Castro, Adrián Hernández i Miriam Valero; i tercer, Alba Bolinches.

Els guardons lliurats per l’escola del Centre de Lectura han estat per Sara Porta, Guillem Vallvé, Marina Boj, Jénifer Hernández, Laura Busquets, Claudia Fernández i Mireia Molias.

Pel que fa a les beques Ajuntament de Reus i l’escola Núria Diez, han recaigut en Mariona Sans, Lucia Villa, Paula Alcaide i Natalia Hervás. Les de la Coordinadora de Dansa de Reus han estat Lidia Fortuny i Erika Perelló. Les de l’escola Artis Fraga, per Fly me to the monn, Pastoral, Corales i Somriures. Les de la Coordinadora de Dansa de Reus per Happy tapping i Omo Desireé Diaz i Marta Navarro. Les de l’Escola de Dansa per Break time i Plaza de Abastos.

Més de 200 premis

En total, enguany s’han repartit més de 200 premis, a més d’altres guardons com ara beques de formació i vals de compra de material útil per a l’estudi que han estat lliurats pels representants dels diferents ajuntaments, la Diputació, el Departament de Cultura de la generalitat i l’Associació de Professors de Dansa i el jurat.
La vuitena edició del Premi Beca de Dansa Roseta Mauri ha omplert de dansa i música el Teatre Bartrina durant tres dies. I és que un total de 650 alumnes inscrits (230 més que fa dos anys i molts d’ells inscrits a més d’una disciplina) pertanyents a 17 escoles de dansa (13 escoles l’any 2015) de 10 municipis tarragonins (tres més que a l’última edició) han realitzat diferents classes i coreografies a partir de les quals s’han reconegut tres premis en les diverses modalitats i categories previstes i classificades en 25 grups individuals, 19 grups de duos, 22 grups de la categoria Grups.

Com a novetat, s’ha creat el Premi a la Trajectòria en el Món de la Dansa Roseta Mauri 2017, instituït per la Regidoria de Cultura de l’Ajuntament de Reus amb motiu de la Capital de la Cultura Catalana Reus 2017. El Premi Beca de Dansa Roseta Mauri està organitzat per l’Associació de Professors de Dansa de les Comarques de Tarragona.

Entre els guardons més destacats hi continua havent la beca d’estudis atorgada per la Royal Academy of Dance de Londres, que permetrà al guanyador o guanyadora realitzar un curs gratuït a la seu d’aquesta institució educativa a Londres durant l’estiu d’aquest any. El nom de la persona guanyadora es va conèixer durant la gala d’ahir a la tarda.

Les altres beques destacades d’aquesta edició són una Beca del conservatori Mariemma de Madrid, una Beca pel curs d’estiu de l’Escola de Dansa Marta Bustamante de Mataró i una Beca d’estiu al Centre de Dansa de Catalunya que dirigeixen Joan Boix i Roser Muñoz. S’ha lliurat un diploma a tots els participants.
Durant els tres dies que ha durat el certamen que té en la dansa la gran protagonista, s’han fet 36 classes magistrals de totes les especialitats.

Escriu un comentari

Participa enviant-nos els teus comentaris...
i, si vols una imatge per a mostrar en el teu comentari aconsegueix un gravatar!