Subscribe to Associació de Professors de Dansa de les Comarques de Tarragonarss

Article publicat pel Reus Digital el 28 de gener de 2015

9 febrer, 2015 per  
Arxivat a Articles

La nova edició del Premi Beca Roseta Mauri compta amb 420 alumnes inscrits

La setena edició del Premi Beca de Dansa Roseta Mauri tornarà a omplir de dansa i música el Teatre Bartrina els dies 31 de gener i 1 i 2 de febrer. Un total de quatre-cents vint alumnes inscrits pertanyents a tretze escoles de dansa de set municipis camptarragonins realitzaran diferents classes i coreografies a partir de les quals es reconeixeran tres premis en les diverses modalitats i categories previstes i classificades en vint-i-sis grups. En total, es repartiran uns 5.000 euros en premis, a més d’altres guardons com ara beques de formació i vals de compra de material útil per a l’estudi.

Entre els premis més destacats hi continua havent la beca d’estudis atorgada per la Royal Academy of Dance de Londres, que permetrà al guanyador o guanyadora realitzar un curs gratuït a la seu d’aquesta institució educativa durant l’estiu d’aquest any. El nom de la persona guanyadora es coneixerà durant la gala final de premis de dilluns, 2 de febrer, al vespre.

Entre els guardons que es donen hi ha els que aporten diferents ajuntaments de les comarques de Tarragona, entre els quals hi ha el de Reus. L’Ajuntament de Reus manté la seva col·laboració posant a disposició de l’esdeveniment el Teatre Bartrina, a més de les quatre beques formatives de dansa per valor de 2.800 euros, a repartir entre quatre joves talents de quatre escoles de la ciutat. També hi col·laboren els ajuntaments de la resta de les localitats d’on prové l’alumnat que participa al premi, i que són Vila-seca, Valls, Tarragona, Montbrió del Camp, Amposta i Sarral.

El Premi Beca Roseta Mauri preveu sessions de classe impartides per professors de prestigi internacional, els quals també fan la funció de jurat juntament amb l’equip format pel professorat de les escoles de dansa. L’equip de docents està format per Isabel Porcar, com a presidenta, i Blanca Cortés (dansa clàssica), Víctor Rodrigo (dansa jazz), Nadine Gerpacher (dansa contemporània), Guillem Alonso (claqué), Eli Ayala (espanyol i flamenc) i Keko Domènech (de hip hop). La comissió de treball que organitza el premi és integrada per Teresa Aguadé, Carme Borràs, Roser Carbonell, Núria Díez, Roser Prats i M. Pilar Sanz.

Marató de dansa

El Premi Beca Roseta Mauri representa una autèntica marató de dansa durant els tres dies en què es desenvolupa al Teatre Bartrina. S’espera que dissabte i diumenge de 9 del matí a 10 de la nit passin pel teatre més de dues mil persones i que s’hi facin més de 26 hores de dansa continuades.

Dilluns al vespre es realitzarà la gala de premis, que inclourà actuacions a l’escenari del teatre. Les escoles que participen aquest any al premi són el Centre de Dansa de Cambrils, el Taller Centre de Dansa Tarragona, l’Endantza Amaia Dorronsoro, l’Escola de Dansa Adagi de Vall, l’Escola de Dansa Artis de Tarragona, l’Escola de Dansa de Montbrió del Camp, l’Escola de Dansa del Centre de Lectura de Reus, l’Escola de Dansa i Arts Escèniques Artis-Fraga de Reus, l’Escola de Dansa Maria Lozano d’Amposta, l’Escola de Dansa Núria Díez de Reus, l’Espai DansAra de Sarral i l’Estudi de Dansa Montserrat de Sant Pere i Sant Pau de Tarragona.

Escriu un comentari

Participa enviant-nos els teus comentaris...
i, si vols una imatge per a mostrar en el teu comentari aconsegueix un gravatar!