Subscribe to Associació de Professors de Dansa de les Comarques de Tarragonarss

Presentació RM 2017


L’Associació de Professors de Dansa de les Comarques de Tarragona es va fundar el 1981. És una entitat que vol defensar i promocionar els interessos dels professionals de la dansa de les nostres comarques, a més de dur a terme altres activitats culturals com són conferències, seminaris i formació. També promociona les escoles de dansa, organitzant diferents gales de dansa a Tarragona, Valls i Reus.

Quan la Fundació del Teatre Fortuny va convocar el Premi Internacional de Dansa Roseta Mauri, el novembre de 2002, des de l’Associació, es va pensar de dur a terme diferents actes per tal que el nostre alumnat se’n pogués beneficiar d’una forma directa, duent a terme tot un seguit d’accions paral·lels al certamen, per impulsar els nostres ballarins, i la implicació de les nostres escoles de dansa de la demarcació.

Una d’aquestes accions és la convocatòria del Premi Beca Roseta Mauri. Enguany arribem a la VIII edició els dies 27, 28 i 29 de gener de 2017. És un premi important per a l’alumnat, els familiars, i per la nostra ciutat i comarques.

L’Ajuntament de Reus col·labora amb la cessió del Teatre Bartrina durant els tres dies del premi beca. També la Diputació de Tarragona i la majoria dels ajuntaments de les escoles participants, donen unes beques per a l’alumnat de la seva localitat, que volen servir d’incentiu per ajudar els ballarins de casa nostra.

A partir d’unes classes tècniques de diferents especialitats, hi ha un jurat, format per la direcció de les escoles participants, membres d’honor, professorat, directrius… que escullen els ballarins i ballarines que s’enduran les beques.

La cloenda d’aquesta iniciativa tindrà lloc en una gala el dia 29 de gener a l’escenari del Teatre Bartrina amb tots els participants i representants de totes les escoles i dirigents polítics de les institucions que hi col·laboren.